Vakantiehuis
Foto's van het huis
Vakantieland
Foto's van Tsjechie
Reserveren
Wie zijn wij ?


Wie zij wij ?


Uw luxe vakantiehuis in het Reuzengebergte van Tsjechie.
Geschikt voor uw zomervakantie maar zeker ook voor uw wintersport !

Introductie
Wij, Petra en Jan Willem, zijn een aantal malen op vakantie geweest naar Tsjechie. En als zoveel vakantiegangers loop je door stad, dorp of  bos en zeg je tegen elkaar: ” Je zou hier een huisje moeten hebben “. Ook wij vormen hierop geen uitzondering. En zo is het balletje gaan rollen !!

Allereerst natuurlijk de vraag waar in Tsjechie ?
Onze wens was om het huisje te kunnen gebruiken in zowel zomer- als winterseizoen. Dan blijven het Reuzengebergte en het gebied rondom het Lipno meer over. Onze keuze viel op het Reuzengebergte omdat dit ook de mogelijkheid bood om andere gebieden zoals Adrspach te bezoeken. Hierdoor kwamen we terecht in de omgeving rondom Trutnov.

En vervolgens ontstaat de volgende vraag : “Hoe ga ik dit regelen”

Het regelen
Allereerst maar wat sites doorgenomen, hier is veel informatie eenvoudig te verkrijgen. Er zijn diverse Nederlandse makelaars actief op de Tsjechische markt zodat je al snel in de gaten krijgt dat er een aantal hindernissen te nemen zijn. 

Hindernis 1 : Wat is de prijs van een woning ?
Woningen worden door diverse makelaars, zowel Nederlandse als Tsjechische aangeboden. De prijzen lopen sterk uiteen hetgeen veroorzaakt wordt doordat bepaalde diensten worden opgenomen in de vraagprijs, het valutarisico wordt afgedekt maar ook simpelweg door de prijs op te krikken. Je weet nooit wat de gek ervoor geeft.

Hindernis 2 : Hoe koop ik een woning in Tsjechie ?
Nou dat ligt iets moeilijker dan gedacht. Hoewel toegetreden tot de EU is het voor een Nederlands ingezetene vooralsnog niet mogelijk in “ prive”  een woning te kopen in Tsjechie. Op zich begrijpelijk, het prijsverschil tussen Nederlandse huizen en woningen in Tsjechie is groot. Er wordt een drempel opgeworpen. De woning kan namelijk wel door een S.R.O. (=B.V.) worden gekocht. Dat de aandeelhouders de buitenlands nationaliteit hebben is verder niet van belang, maar door deze maatregel heeft met name de Tsjechische fiscus meer grip op de situatie. Daarnaast loopt het oprichten van de S.R.O. in de papieren.

Inmiddels, 2006, is het  makkelijker om als particulier onroerend goed te kopen.
Het verkrijgen van een verblijfsvergunning is hierin een belangrijke randvoorwaarde, hier wordt per gemeente anders mee omgegaan. Het verkrijgen van de de juiste actuele informatie is dan ook uitermate belangrijk.  
 Hindernis 3 : Wie helpt mij in Tsjechie ?
Voor het oprichten van de S.R.O. is een zaakwaarnemer noodzakelijk.  Hij gaat jouw belangen in Tsjechie behartigen en is vanwege de afstand van cruciaal belang. Neem voor het vinden van een zaakwaarnemer de tijd, je zult er in de verdere toekomst plezier van hebben.Het bepalen van de betrouwbaarheid is een probleem, vraag naar referenties of  kijk op forums zoals op tsjechie.pagina.nl.

 Hindernis 4 : Aan de slag !
Je hebt een zaakwaarnemer en je wilt een huis kopen of bouwen. Maak een prioriteiten lijst waar de woning aan moet voldoen. Maak een selectie van de woningen die je wilt bezoeken en ga met de zaakwaarnemer en eventueel de verkopende makelaar aan de slag. Bedenk wanneer je de S.R.O. wilt oprichten, voor aankoop of na aankoop van de woning en bespreek dit met je zaakwaarnemer.   

Doel
Wat willen we nu eigenlijk met deze woning ?
Naast dat wij er zelf heengaan op vakantie willen we het vakantiehuis verhuren om de gemaakte kosten te compenseren. Wij denken met dit huis een goed, mooi en knus vakantiehuis te hebben en hopen dat iedere vakantieganger met veel plezier zijn vakantie hier zal doorbrengen.

Vragen
Als u vragen heeft over de verhuur of  iets wilt weten over het kopen van een huis in Tsjechië dan kunt mij altijd even mailen, liebery@wanadoo.nl.. 

Wij wensen u een prettige vakantie toe !
Powered by CenterALL & Hosted by SarrCom.com